Persoons valbeveiliging

Persoonlijke valbeveiliging is van groot belang als u op grote hoogte moet werken. Voor iedere werksituatie zijn verschillende beschermingsmiddelen verkrijgbaar.

Als u op grote hoogte werkt is persoonlijke valbescherming natuurlijk belangrijk. Daarmee voorkomt u onveilige situaties en zorgt u ook voor persoonlijke bescherming. Het is bij aanschaf belangrijk te letten op de geldende wet- en regelgeving.

Contact / Offerte

Harnassen

Als u werkt op een hoogte van meer dan tweeënhalve meter en er sprake is van direct valgevaar is het gebruik van een harnas verplicht.

Een harnas dient te voldoen aan allerlei eisen. Het moet natuurlijk worden afgestemd op zowel uw situatie als uw maat. Daarnaast moet het jaarlijks gekeurd worden en mag het na een val niet meer gebruikt worden. Een harnas wordt vaak gebruikt in combinatie met vanglijnen.

Contact / Offerte

Vanglijnen

Als u op hoogte werkt zijn vanglijnen onmisbaar als valbescherming, zeker als er direct valgevaar is. Welke u aanschaft hangt af van de situatie.

Vanglijnen vormen een verbinding tussen uw harnas en een ankerpunt en vormen een juiste bescherming bij een mogelijke valpartij. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder valdemper. Als er echt valgevaar is is een valdemper noodzakelijk om de vrijkomende krachten bij vallen te beperken tot 6Kn.

Contact / Offerte

Valstopapparaten

Als u de impact van een val wilt beperken is het dragen van valstopapparaten noodzakelijk. Daarmee beperkt u direct de impact van een val.

Als u op grote hoogte werkt en onverhoopt komt te vallen treden er grote krachten op die flinke schade kunnen aanbrengen aan uw lichaam. Als u op grote hoogte valstopapparaten gebruikt in combinatie met andere veiligheidsmidden beperkt u die krachten tot 6Kn.

Contact / Offerte

Veiligheidshaken

Veiligheidshaken zijn een belangrijk onderdeel van elke valbeveiliging en behoren standaard tot de belangrijke PBM-sets.

Een goede kwaliteit veiligheidshaken is belangrijk, tenslotte bepalen ze in grote mate uw veiligheid als u op grote hoogte werkt. U kunt kiezen voor haken met een draaimechanisme of automatische sluiting. Laat uw veiligheidshaken ieder jaar inspecteren en keuren voor een goede bescherming.

Contact / Offerte

Tijdelijke ankerpunten

Tijdelijke ankerpunten zijn een ideale manier om veilig te werken in een situatie waar geen permanente ankerpunten aanwezig zijn.

Als u hoogte werkzaamheden dient te verrichten aan een woonhuis of een andere situatie waar geen ankerpunten aanwezig zijn is het belangrijk er toch voor te zorgen dat u veilig kunt werken. Tijdelijke ankerpunten zijn in zo'n situatie ideaal. Ze zijn eenvoudig aan te brengen en snel te verwijderen na gebruik.

Contact / Offerte

Kabelsystemen

Kabelsystemen zijn een ideale oplossing als u regelmatig of langdurig werk op hoogte verricht en de werksituatie daar om vraagt.

Een kabelsysteem bestaat uit kabels en een beveiligingsmechanisme. Daarmee bent u verzekerd van een valstop indien u tijdens het klimmen valt. Onze kabelsystemen geleiden soepel en geruisloos op en neer en zijn een volwaardige voorziening voor daal- en klimwerkzaamheden op diverse soorten objecten en gebouwen.

Contact / Offerte

PBM Sets

Als u vaak op hoogte moet werken is het slim een PBM set aan te schaffen met veiligheidsproducten en materialen die echt van belang zijn voor veilig werken.

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn een must om uw veiligheid tijdens het werken op grote hoogte te garanderen. Werkt u regelmatig op onveilige werkplekken, dan zijn onze PBM sets ideaal als valbeveiliging en is uw veiligheid gegarandeerd.

Contact / Offerte

Rope Access

Gaat u op grote hoogte werken in een verticale positie en zijn er geen steigers of andere platforms aanwezig? Dan is rope access een veilige manier van werken.

Met rope access krijgt u toegang tot plekken waar u normaal gesproken niet bij kunt komen zoals bruggen of lastig bereikbare gevels. Deze manier van werken wordt ook regelmatig gebruikt tijdens afdalingen bij reddingsdoeleinden. Het is één van de meest veilige werkoplossingen.

Contact / Offerte
35

Partners worldwide

64

Successful projects

264

Successful projects

30

Jaren
ervaring